Oskuste kriisi tõttu on 65% Londoni ettevõtetest hädas vabade ametikohtade täitmisega

Oskuste kriisi tõttu on 65% Londoni ettevõtetest hädas vabade ametikohtade täitmisega
A

Peaaegu kaks kolmandikku Londoni ettevõtetest on hädas vabade töökohtade täitmisega, samas kui Ühendkuningriigi ettevõtted valmistavad ette enam kui kümne aasta suurimat palgatõusu, et tulla toime jätkuva oskuste puudusega.

BusinessLDN-i läbiviidud 1016 ettevõttejuhi ja personalijuhi küsitlusest selgus, et 77%-l ettevõtetest oli vabu töökohti, samas kui 65%-l on raskusi nende täitmisega.

Kuigi ettevõtted ütlesid, et neil oli raskusi igat tüüpi rollide värbamisega, tundus spetsialistide leidmine olevat suurim väljakutse. Veidi alla poole kõigist ettevõtetest teatasid raskustest spetsialistide ametikohtade leidmisel.

Eriti raske oli leida ka tehnilisi ja oskuslikke tugirolle, juhte ja oskustöölisi.

Vahepeal olid enim nõutud oskused “pehmed oskused”, nagu suhtumine, motivatsioon või isiksus.

BusinessLDN-i tegevjuht John Dickie ütles, et töötajatel on vaja rohkem ära teha, et võimaldada neil omandada nõutavaid oskusi.

“Kuna enamikul ettevõtetel on vabu töökohti, mida nad ei suuda täita, on ülioluline, et vabastaksime pealinna tööjõu täieliku potentsiaali, andes londonlastele oskused, mida tööandjad vajavad – olenemata sellest, kas nad juba töötavad või mitte,” ütles ta.

“Ettevõtetel on raskusi värbamisega igat tüüpi ametikohtadele, alates algtaseme ametikohtadest kuni tehniliste ekspertideni, kellel on sektorispetsiifilised ja digitaalsed oskused kõige nõutavamad.”

“Kuna enamik ettevõtteid soovib suurendada investeeringuid koolitusse, saab valitsus aidata leevendada praegust raskust, muutes olemasolevates programmides hõlpsamini juhitavaks, pakkudes rohkem veebipõhiseid ja lühikesi moodulkursusi ning tagades, et jooksvad kulutused on suunatud neile praegu vajalike pädevuste arendamisele. , tulevikus.”

Londoni Kaubandus- ja Tööstuskoja (LCCI) tegevjuht Richard Burge ütles, et uuringu tulemused ei ole mitte ainult probleem ettevõtetele, vaid tekitavad ka väljakutseid noortele töötajatele, kellel ei pruugi olla tööandjate nõutud oskusi.

„Suurbritannia jaoks on ülioluline investeerida õigete oskuste ja talentidega töötajate palkamisse, kuna need tõstavad tootlikkust ja soodustavad meie riigi majanduskasvu.

„Nagu Londoni ettevõtted LCCI kvartaalses oskuste uuringus kordasid, ei pidurda oskuste nappus mitte ainult ettevõtete kasvu ega mõjuta tööhõivet, vaid sellel on ka pikaajaline mõju meie noorte spetsialistide tulevikule. Keskkonnas, kus nõudlus ületab pakkumise, on meie hapra majanduse selgroog kvalifitseeritud töötajad.

Uuring tehti pärast seda, kui Chartered Institute of Personnel Development (CIPD) uued andmed näitasid, et Ühendkuningriigi töötajate keskmine aastapalk tõuseb 2023. aastal 5%, kuna tööandjad näevad vaeva vabade töökohtade täitmisega.

See oli suurim tõus pärast seda, kui CIPD alustas nende andmete esitamist 2012. aastal.

Organisatsioon märkis, et see tõus kattis lihtsalt samade ametikohtade põhipalka ning töötajate hüvitiste tõus on tõenäoliselt suurem, kui lisada lisatasud ja töökoha vahetamine.

CIPD tööturuökonomist James Cockett ütles, et oodatav palgatõus on majanduskeskkonna loomulik tagajärg.

“Arvestades viimase 40 aasta kõrgeimat inflatsiooni, on see praeguses etapis pigem paratamatus,” ütles ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *