Maksud ja bürokraatia sunnivad üürileandjaid end maha müüma, hoiatab Bank of England

Maksud ja bürokraatia sunnivad üürileandjaid end maha müüma, hoiatab Bank of England

Selle asemel, et kogu oma hüpoteeklaenu intressid oma maksuarve tuluarvestusega tasaarvestada, saavad üürileandjad nüüd sellest hüvitada vaid 20 protsenti. See tähendab, et üürileandjad peavad maksma sama palju tulumaksu, isegi kui nende hüpoteegikulud hävitavad kogu nende kasumi.

Vahepeal on kantsler Jeremy Hunt vähendanud üürileandjate kapitalikasumi maksuvaba hüvitist poole võrra, 12 300 naelalt 6000 naelale alates 2023. aasta aprillist ja seejärel poole võrra alates 2024. aasta aprillist.

Hr Beadle ütles, et ostu-üürile andva portfelli omamine muutub paljude üürileandjate jaoks “lihtsalt elujõuetuks”.

Ta lisas: “Üks minu ostu-üürile andvatest hüpoteekidest aegub novembris. Eilsete intressimäärade põhjal tõuseb minu hüpoteegi määr 3,86 protsendilt 8,15 protsendile.

Üürileandjad on mures ka eelseisvate regulatsioonimuudatuste pärast. Valitsus kavatseb kehtestada minimaalsed energiatõhususe sertifikaadi nõuded, mis võivad maksta 10 000 naela kinnisvara kohta.

Veelgi enam, Michael Gove, elamumajandusminister, valmistub tühistama jaotise 21 alusel väljatõstmise, mis ei ole süüdi. See tähendab, et üürileandjad peavad viivitustega kohtus tõendama üürniku rikkumisi.

Capital Economicsi andmetel muutub 2023. aasta lõpuks kahjumlikuks hinnanguliselt 365 000 ostetavat kinnisvara, kuna kõrged hüpoteegid tabavad üürileandjaid muutuva intressimääraga ja fikseeritud intressimääraga hüpoteeklaenude tehingute lõppedes.

Inglismaa keskpanga hoiatus tuli pärast seda, kui Santander prognoosis, et majade hinnad langevad sel aastal kümnendiku võrra, ning teatas, et valmistub hüpoteeklaenude ja laenude maksejõuetuse suurenemiseks.

Peatänavalaenuandja teatas, et eeldab, et Ühendkuningriigi eluasemehinnad langevad 2023. aastal tagasi 2021. aasta tasemele, kuna tõusvad intressimäärad mõjutavad nõudlust hüpoteeklaenude järele.

Hispaania panga Ühendkuningriigi haru eraldas ka 321 miljonit naela halbade laenude katteks, kuna hoiatas, et Suurbritanniat ähvardab tõenäoliselt majanduslangus, mis võib viia klientidele võlgnevustesse.

Euroopa Keskpank on lubanud jätkata oma kõigi aegade agressiivseima karmistamise vooruga, tõstes intressimäärasid poole protsendipunkti võrra 2,5 protsendini, mis on kõrgeim tase alates 2008. aastast.

EKP president Christine Lagarde ütles, et tõenäoliselt tuleb veel vähemalt üks ülemäärane tõstmine, kuigi nii Fed kui ka Inglismaa keskpank annavad märku aeglustumisest.

“Me teame, et meil on maad katta. Me teame, et me ei ole lõpetanud, ”ütles ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *