Hargreaves Lansdowni juht kaitseb strateegiat pärast asutaja kriitikat

Hargreaves Lansdowni juht kaitseb strateegiat pärast asutaja kriitikat

Hargreaves Lansdowni ametist lahkuv tegevjuht on kaitsnud oma strateegiat ja tõrjunud kriitikat, mille kohaselt on ettevõte oma kaasasutaja ja suurima aktsionäri Peter Hargreavesi poolt ülespuhutud.

76-aastane miljardär Hargreaves, kellele kuulub viiendik FTSE 100 kontsernist, kritiseeris eelmisel kuul Chris Hilli allkirjastrateegiat, mis on kõrgtehnoloogilise finantsnõustamise kaudu jõuhaldus.

Ta ütles, et tema 1981. aastal asutatud fondide supermarketis on nüüd vähemalt 1000 üleliigset töökohta ja see peaks ette võtma “suure kulude kärpimise”.

Hill vastas kolmapäeval, öeldes, et ettevõte peab investeerima oma tehnoloogiasse, kui ta soovib olla pikas perspektiivis tõhus.

Ta ütles, et uue strateegia fookuses oli tõhususe prioriteediks seadmine, mille käigus ettevõte investeeris 2022. aasta teisel poolel 14 miljonit naela ja andis 10 miljonit naela kulude kokkuhoidu.

“Peetril on õigus oma arvamusele, nagu kõigil aktsionäridel,” ütles Hill Financial Timesile. “Nagu arvata võis, suhtleme kõigi oma aktsionäridega, veelgi enam Peteriga, kellel on juhatuses oma esindaja.”

Alates 2017. aastast kontserni juhtinud Hill peaks ametist lahkuma selle aasta novembriks.

Ettevõtte asutaja ja selle juhtkonna pingelised suhted jätavad raske pärandi Hilli järglasele Dan Olleyle, kes on praegu toidukaupmees Tesco Clubcard lojaalsusprogrammi taga oleva andmeanalüütikarühma Dunnhumby tegevjuht.

Hargreaves on kurvastanud ka ettevõtte aktsia hinda, mis on pärast Hilli juhtimise ülevõtmist langenud veerandi võrra. „Juhatus tegeles täiesti tarbetute ja asjassepuutumatute programmidega, mis on ettevõtte peamisest eesmärgist eemale viinud. Pole üllatav, et aktsiad on kokku kukkunud,” ütles ta jaanuaris Financial Timesile.

Hill ütles kolmapäeval, et turg ei ole suutnud ettevõtet märkimisväärse klientide, varade ja tulude kasvu eest premeerida. “Loomulikult arvan, et ettevõte on praegu alahinnatud. See on kaks korda suurem kui viis aastat tagasi,” ütles ta.

Hargreaves keeldus kommentaaridest.

Hilli kaitsmine tuli pärast seda, kui ettevõte teatas, et tegevuskulud kasvasid 2022. aasta teisel poolel 15 protsenti ja jätkas raha kallal tehniliste vahenditega.

Tulud kasvasid aastaga 20 protsenti 350 miljoni naelani, samas kui maksueelne kasum hüppas 31 protsenti 198 miljonile naelsterlingile, kuna klientide sularaha intressitulu 10-kordne kasv kaalus üles väiksema kauplemismahu.

Kliendid kogunesid ettevõtte sularahasäästutoote juurde, mis võimaldab klientidel võrrelda erinevate pankade ja kinnisvaraühistute intressimäärasid, ning teatasid rekordilistest sissevooludest. “Tarbijate ja investorite madala kindlustunde tõttu on inimesed tõesti keskendunud sularahale,” ütles Hill.

Kasum paranes vaatamata uute äritegevuse neto 30% langusele ja hallatavate varade 10% langusele 127 miljardile naelsterlingile. FTSE 100 grupp tõstis dividende 3,6 protsenti 12,70 pennini aktsia kohta.

Üks top-10 aktsionär oli mures ettevõtte sõltumise pärast intressituludest: „Kogu kauplemine on maas: börsimaaklerlus, uus äri. Rahaintress, mis on nende kontrolli alt väljas, on üle poole kasumist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *