Erin Brockovich kutsub kohalikke inimesi linnast lahkuma, kuna mürgine rongiõnnetus tapab loomi

Erin Brockovich kutsub kohalikke inimesi linnast lahkuma, kuna mürgine rongiõnnetus tapab loomi

Ka teised eksperdid kahtlevad EPA kinnitustes.

Keskkonnatervise ekspert ja USA kemikaaliohutuse nõukogu endine liige Gerald Poje ütles ajalehele The New York Times: “Maht on lihtsalt hämmastav. On lihtsalt õudne mõelda, kui palju vabastati ja kui palju sihilikult põletati.

Pikaajalisi mõjusid tuleb veel hinnata. Vooluosakesed võivad settida ja isegi imbuda joogivette.

Masry & Vititoe endisest juristist proua Brockovichist sai üheksakümnendatel laialt levinud nimi, kui ta võttis vastu Pacific Gas & Electric Company maapinna ja joogivee saastumise tõttu Californias Hinkleys, mis tema sõnul on seotud sealsete vähijuhtumitega.

Hagi, mille ta ettevõtte vastu algatas, lahendati 1996. aastal 333 miljoni dollari (277 miljoni naela) eest, mis on USA-s toimunud otsehagide rekord. Tema tööandjad said kokkuleppest 133,6 miljonit dollarit (111 miljonit naela) ja proua Brockovich 2,5 miljonit dollarit (2 miljonit naela).

Töötades keskkonnajuristi ja -konsultandina, on ta olnud seotud paljude keskkonnajuhtumitega kogu USA-s. 2016. aastal ründas ta Scottish Waterit selle plaani tõttu klooreerida umbes 10 000 mägismaa kodu veevarustust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *