USA aktsiad ootavad pärast jaanuari tugevat tõusu Fed otsust

USA aktsiad ootavad pärast jaanuari tugevat tõusu Fed otsust

USA aktsiad alustasid 2023. aastat tugevalt, tõustes jaanuaris kõvasti vahetult enne seda, kui keskpankurid mõlemal pool Atlandi ookeani näivad olevat valmis laenuintresse tõstma viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele.

Wall Streeti võrdlusindeks S&P 500 sulgus teisipäeval 1,5 protsenti kõrgemal. Selle tulemusel tõusis võrdlusindeks jaanuaris 6,2 protsenti, mis on tugevaim kuu alates oktoobrist. Tehnoloogiarohke Nasdaq Composite tõusis 1,7 protsenti, tõustes jaanuari lõpuks 10,7 protsenti, mis on indeksi parim igakuine tootlus alates juulist.

USA aktsiad on sel aastal tõusnud, kuna Föderaalreserv on intressimäärade tõstmise tempot aeglustanud ja inflatsioon on aeglustunud. Föderaalreservi ametnikud kogunesid teisipäeval oma aasta esimesele koosolekule, kahepäevasele üritusele, mis lõppes kolmapäeval. Investorid ootavad keskpangalt intressimäärade tõstmist veerandi protsendipunkti võrra, mis jätaks poliitikaintressi vahemikku 4,5-4,75 protsenti.

Selline tõus tähistaks naasmist tavapärasema intressimäära tõstmise tempo juurde pärast seda, kui Fed tegi eelmisel aastal neli järjestikust 0,75 protsendipunktilist tõusu, enne kui aeglustus detsembris 0,5 protsendipunktini. Ehkki inflatsioon jääb Fedi 2-protsendilisest eesmärgist kaugele, oli detsembri tase madalaim alates 2021. aasta oktoobrist, 6,5 protsenti.

Kuid kuna Fed on oma rahapoliitika karmistamise tempot aeglustanud, on Euroopa Keskpank ja Inglismaa Pank tundunud hullem. Mõlemad kohtuvad selle nädala lõpus ja eeldatavasti tõstavad intressimäärasid 0,5 protsendipunkti võrra.

Harvest Volatility Managementi kauplemis- ja uuringute juhi Mike Zigmonti sõnul ei oleks turu liikumised enne Föderaalreservi väljakuulutamist “lõpuks asjakohatud”. “Ükskõik, mida turg teeb, kas tühistatakse või tugevdatakse seda, mida Fed kolmapäeval ütleb.”

Päeva suurimate kaotajate seas oli Caterpillar, mis langes 3,5 protsenti pärast seda, kui tema neljanda kvartali kasumiprognoosid eiranud ja hoiatas Hiina nõudluse vähenemise eest. McDonald’s langes 1,3 protsenti, kuna neljanda kvartali ärimarginaali ootused kaalusid üles oodatust paremad tulud ja müügitulud.

Joonediagramm ... kuigi kiirtoidukett on alates septembri lõpust ($) tõusnud 14%, mis näitab McDonaldsi aktsiate langust vaatamata tugevale neljanda kvartali müügile...

Dollari tugevus kuue muu valuutaga võrreldes langes 0,2 protsenti, kustutades varasemad tõusud, samal ajal kui USA valitsuse võlakirjad tõusid. Kahe aasta riigikassa tootlus, mis on eriti tundlik intressiootuste suhtes, langes 0,06 protsendipunkti 4,21 protsendini. Võlakirjade tootlus liigub pöördvõrdeliselt hindadega.

Kogu regiooni hõlmav Stoxx Europe 600 kauples 0,3 protsenti madalamal isegi pärast seda, kui andmed näitasid, et euroala majandus kasvas 2022. aasta viimases kvartalis, suurendades lootust, et piirkond hoiab ära sügava majanduslanguse. Londoni FTSE 100 sulgus 0,2 protsenti madalamal.

Aasias langesid Hongkongi Hang Sengi indeks, Hiina CSI 300 ja Lõuna-Korea Kospi indeks 1 protsendi. Jaapani Nikkei kukkus 0,4 protsenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *