Brexit on “täielik katastroof” ja “totaalsed valed”, ütleb Tory ärijuht | Äri

City juhtiv tegelane Guy Hands on nimetanud Brexitit “täielikuks katastroofiks” ja “hunnikuks totaalseteks valedeks”, mis on kahjustanud suurt osa majandusest.

Erakapitalifirma Terra Firma asutaja, juhatuse esimees ja investeerimisjuht Hands ütles Ühendkuningriigi EList lahkumise kolmandal aastapäeval kõneldes: „See on olnud täielik katastroof. Tegelikkus on see, et meie ja Euroopa jaoks on olukord kaotanud. Euroopa on kaotanud rohkem [in financial services] aga me oleme ka kaotanud. Ja Brexiti tegelikkus oli see, et see oli lihtsalt hunnik täielikke ja totaalseid valesid.

“Ainus viis, kuidas Boris Johnsoni pakutud Brexit toimiks, oli Ühendkuningriigi täielik dereguleerimine ja me liiguksime Singapuri osariigi Liz Trussi utoopia poole ja seda lihtsalt ei juhtuks kunagi,” Hands, endine konservatiivide partei annetaja, rääkis BBC Radio 4 saates Today.

“Briti elanikkond ei kavatsenud kunagi leppida olukorraga, kus NHS lammutataks, kus tasuta haridus oleks tõsiselt piiratud ja kus tööhõive reguleerimine oleks laiali visatud. See oli lihtsalt täielik ja absoluutne vale.

Ta lisas: “Suurim probleem selle juures ja Brexiti bussi võib hea näitena võtta on valed, mida Boris Johnson ja konservatiivid NHS-i kohta rääkisid. Tegelikult viskasid nad riigi ja NHSi bussi alla.

Guy Hands, Terra Firma Capital Partnersi asutaja
Guy Hands asutas erakapitalifirma Terra Firma. Foto: Bloomberg / Getty Images

Küsitluseksperdi John Curtice’i sõnul viitavad küsitlused praegu sellele, et 57% Ühendkuningriigi elanikest hääletaks ELiga taasliitumise poolt.

Eddie Truell, City veteran ja tugev Brexiti toetaja, kes asutas erakapitalifirma Duke Street Capital ja on kaasasutaja Pension Insurance Corporationi esindaja väljendas pettumust Ühendkuningriigi finantsteenuste sektori dereguleerimise kiiruse üle.

“Ma lootsin, et näeme kiiremat dereguleerimist, kui see on olnud,” ütles ta, rääkides ka saates Today. “Nägime pärast 1980. aastate suurt pauku linnas tohutut positiivset plahvatust: ma lootsin, et näeme sama asja.”

Ta ütles, et Suurbritannial on maailma suurim finantsteenuste kaubavahetuse ülejääk, 87 miljardit dollarit, mis on 10% rohkem kui 2020. aastal. „Ühendkuningriigi finantsteenuste kaubavahetuse ülejääk on Ühendkuningriigi jaoks tohutult oluline. Finantsteenustest võidab kogu ülejäänud majandus,” ütles ta.

„EL-ist lahkumine tähendas, et finantsteenustel oli palju lihtsam kaubelda teiste ELi-väliste riikidega. Minu arvates oli see kaotaja, “ütles Truell. „EL kaotas ilmselt rohkem, kuna ei suutnud saavutada korralikke finantsteenuseid puudutavaid kokkuleppeid, kuid ilmselgelt ei saanud sellest kasu ka Ühendkuningriik. Kuid üldiselt suutis linn suunata oma ekspordi mujale maailma, eriti USA-sse, Singapuri, Šveitsi jne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *